Erboqueron | Er Boqueron παρουσίαση στο BeerBartender
15468
post-template-default,single,single-post,postid-15468,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Er Boqueron παρουσίαση στο BeerBartender

Er Boqueron παρουσίαση στο BeerBartender

‘’Er Boqueron’’ – μπύρα με θαλασσινό νερό

Η  Er Boqueron, φέρνει την θάλασσά στην μπύρα!

Η  Er Boqueron,   είναι μια ιδιαίτερη ισπανική μπύρα, με θαλασσινό άρωμα και γεύση. Η ιδιαιτερότητα της Μεσογείου είναι γνωστή αιώνες τώρα. Η ιστορία της , οι λαοί, τα γεγονότα που την έχουν στιγματίσει είναι εκατοντάδες. Πολλοί λαοί έχουν συνεισφέρει σημαντικά σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, πειραματιζόμενοι με ποικίλες πρώτες ύλες διαθέσιμες στο άμεσο περιβάλλον. Οι Ισπανοί δοκίμασαν λοιπόν να παράγουν μπύρα με αλμυρό νερό και τα κατάφεραν.

Η Er Boqueron (Ο Γαύρος)   παράγεται από την συνεργασία δυο Ισπανικών εταιρειών με γνώσεις στο αντικείμενό τους. Για την παραγωγή της μπύρας χρησιμοποιείται η τεχνογνωσία της ζυθοποιίας από την ομάδα που παράγει στην Βαλένθια την La Socarrada και το Mediterranea Agua de Mar. Πρόκειται για καθαρό συσκευασμένο θαλασσινό νερό, κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, που συλλέγεται από τη Μεσόγειο σε περιοχές τεράστιας βιολογικής αξίας, πλούσιο σε οξυγόνο και μεταλλικά στοιχεία.

Η μπύρα   κυκλοφορεί σε μικρή ποσότητα στην Ελλάδα και κάποια από αυτές έπεσε στα χέρια μου. Περίεργος να την δοκιμάσω, την άφησα στο ψυγείο για να ετοιμαστεί. Σερβίροντας την  Er Boqueron, στο ποτήρι, διαπίστωσα ότι έχει καταπληκτικό αφρό. Μεγάλης διάρκειας, πηχτός και κρεμώδης, σχηματίζει πολλές μικρές φυσαλίδες. Το χρώμα του λευκό.

Αρώματα  βύνης και μαγιάς είναι τα πρώτα που εντόπισα. Κάποια εσπεριδοειδή και ελάχιστη χορταρικότητα πέρασαν απ την μύτη. Εντόπισα κάτι που θα το έλεγα λίγο περίεργο, , ίσως να έχει να κάνει και με την ψυχολογία μου, αλλά μου μύρισε καθαρή, φρέσκια θάλασσα, αυτό που λέμε ιώδιο.

Παρατηρώντας  την Er Boqueron, πρόσεξα τα υπολείμματα που υπήρχαν στον πάτο του ποτηριού μου. Το θολό πορτοκαλί χρώμα, κοντά στο Pale Amber, μου επέτρεψε να τα δω δίχως δυσκολία. Μικρές φυσαλίδες ανθρακικού κυκλοφορούν στην αφιλτράριστη μπύρα. Το σώμα της είναι ελαφρύ, αν και το έχουν χαρακτηρίσει σαν μέτριο. Αισθητό το ανθρακικό, όχι όμως έντονο και ενοχλητικό. Φρουτώδης, ελαφρώς πικρή. Μου ξίνισε λίγο στην αρχή. Στην πορεία γίνεται πιο γλυκιά, έχοντας μια πιο ελαιώδη υφή. Αχλάδι και μήλο, στις γεύσεις, μαζίί με ελάχιστο ψωμάκι (βύνη). Η επίγευση της είναι ελαφρώς ξηρή. Μικρής έντασης και διάρκειας. Αφήνει μια αλμύρα στο στόμα. Τίποτα όμως ενοχλητικό.

Η Er Boqueron,  είναι μια «περίεργη» μπύρα. Λόγω της θάλασσας μου θυμίζει έντονα καλοκαίρι. Θα την ταίριαζα με θαλασσινά και φαγητά που δεν έχουν πολύ αλάτι, καθώς έχει να προσθέσει την δική της «αλμύρα». Θα την κατηγοριοποιούσα στις Ale, περισσότερο προς τις Amber παρά προς τις Golden. Το αλκοόλ της είναι χαμηλό, με 4,8%abv. Κυκλοφορεί σε φιάλη των 330ml και προτεινόμενη θερμοκρασία κατανάλωσης είναι μεταξύ 5 και 7 βαθμών Κελσίου. Προτιμούμε ποτήρι τύπου Pint ή τουλίπα.

Θα διαφωνήσω με τον   προτεινόμενο τρόπο σερβιρίσματος με την μεγάλη απόσταση τις φιάλης από το ποτήρι για να σχηματιστεί ο αφρός. Ένα σωστό,  κλασικό σερβίρισμα αρκεί..

Δοκιμάστε την – Καλή!!!  Μια μπύρα που αναρωτιέμαι ακόμα και τώρα, γιατί δεν προσπάθησε κάποιος Έλληνας να την παράγει, με τόση θάλασσα γύρω μας. Μπύρα που πίνεται μόνη της. Είναι αρκετά ευχάριστη όμως και με φαγητό. Η Er Boqueron είναι μια Ισπανική μπύρα για Μεσογειακές γεύσεις. Μια μπύρα που θα αρέσει και στις γυναίκες!!!

http://beerbartender.gr/er-boqueron/



Πρέπει να είστε πάνω από 18 χρονών για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την ηλικία σας

- -